Grote Dag

Themanummer: ‘I’m a bitch, I’m a lover’ van Alanis Morisette

Yesterday I cried
Must have been relieved to see
The softer side
I can understand how you’d be so confused
I don’t envy you
I’m a little bit of everything
All rolled into one

Vandaag was een Grote Dag: ik heb elk hoofdstuk in mijn boek uitgetekend, de plot ligt vast, de personages hebben vorm en ik ben tevreden. Ik heb vandaag zes uur onafgebroken gewerkt, dus het tolt nog allemaal door mijn hoofd, maar toch ben ik opgelucht. Ik zat vast en kwam gisteren geen stap verder. Vanochtend ben ik opnieuw achter mijn bureautje gekropen en toen kwam mijn diesel op gang.

Nu is het natuurlijk pas echt ernst. Het schrijfwerk kan beginnen, en dat vind ik heel spannend. Ik heb koudwatervrees aan de ene kant en ongelofelijk veel goesting om eraan te beginnen aan de andere kant. Het najagen van mijn schrijversdroom brengt veel spanning met zich mee. Ik sukkel met psychosomatische klachten, de spanning in mijn lichaam is torenhoog en ik slaap moeilijk in. Soms wou ik dat ik er niet mee begonnen was, maar meestal ben ik heel blij dat de ban gebroken is!

-=-=-=-=-=-

Omgaan met veranderingen vind ik een van de moeilijkste processen dat er is. Ik word al slecht gezind wanneer de krant van layout verandert of er rubrieken veranderen. Denk je dan maar eens in hoe ik me nu voel, nu mijn wereld op zijn kop staat omdat ik de vermetelheid heb om mijn jeugddroom in vervulling te doen gaan… Ik zweet er soms van, ben angstig en verwachtingsvol tegelijkertijd. Ik droom soms dat het een succes wordt en vrees soms dat ik er helemaal niks van zal bakken. Intussen laat mijn concentratie het afweten omdat ik aan mijn verhaallijn denk waardoor ik eten laat aanbranden, verkeerd rijd en alles vergeet zoals medicatie nemen en douchen. LOL! ‘You look for your dreams in heaven but what the hell are you supposed to do when they come true?’ dixit George Michael.

Ik hoop dat ik gaandeweg een nieuw evenwicht zal vinden tussen inspanning en ontspanning zodat mijn hersenen opnieuw wat meer rust vinden. Ik houd nu immers drie ballen in de lucht: mijn droom (het boek), mijn trauma (me dik voelen) en mijn lichaam sussen (pijn, jeuk, kwaaltjes). En avant! 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.