Nieuwe inzichten

Themanummer: ‘Through’ van George Michael

 ‘It’s so clear to me now
I’ve enough of these chains
Life is there for the taking
What kind of fool would remain in this, in this cheap gilded cage
I’ve no memory of truth
But suddenly the audience is so cruel
Oh God, I’m sorry

Het was een lange nacht… De voorbije twee dagen heb ik afgezien van het geschreeuw van mijn IC, van mijn twijfels en zelfkastijding. Vannacht werd ik rond 4u wakker en heb ik veel nagedacht.

Ten eerste denk ik terug aan de woorden van mijn psy dat ik deze weken nog zou afzien van wat er tussen mij en mijn vriend gebeurde ivm het overschrijden van mijn grenzen. Hij heeft gelijk gekregen. Verder heb ik hulp ingeroepen en raad gekregen die ik moest laten bezinken. En tenslotte is mijn brein koortsachtig in het verleden gedoken om wat ik nu voel af te toetsen aan oudere ervaringen en melt-downs.

Uiteindelijk heb ik beseft dat ik eerst en vooral contact moest maken met mijn kindje om haar te troosten en van de grond te schrapen. Ik lag in bed en visualiseerde hoe ik mijn vijfjarige zelf troostte, haar traantjes afveegde en in mijn armen nam. Ik probeerde haar warmte te geven en mijn liefde over te brengen. Zie jezelf graag zoals je je hondje graag ziet, zei mijn vriendin gisteren. Dat vond ik prachtig advies, want het gaat om een hoop diepe onvoorwaardelijke liefde!

Stilaan ben ik dan gekalmeerd en terug ingeslapen, om te dromen van mijn ouders die me thuis warm verwelkomden en mijn moeder die me oprecht in haar armen sloot. Ik voel de warmte van haar knuffel nog en hoe er een ton gewicht van me afviel. Helaas was het een (wens)droom. Ik werd wakker met hoofdpijn en een algehele sufheid die me eigenlijk deugddoet, want diep nadenken lukt nu toch niet…

Volgens Nick (mijn hulpbron) heeft mijn obsessie met dik zijn te maken met angst voor afwijzing van wie ik ben. De obsessie is als het ware een omweg rond het echte obstakel. Mijn lichaam is een pars pro toto voor mijn ‘zijn’, een metafoor voor mijn diepste ik die doodsbang is om zich te tonen omdat ze in het verleden al vaak gestraft is met afwijzing en vernedering precies om wie ze is.

Hoe het nu verder moet weet ik niet. Ik ben momenteel te moe om er verder op in te gaan. Ik laat het even rusten en negeer mijn IC zoveel mogelijk. Hij heeft me er weer toe verleid met hem te vechten en dat gevecht win je nooit.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.